24 de març 2011

Pete Postlethwaite

Entre les moltes estrelles del món de la música i del cinema que ens estan deixant aquest any, trobem l’actor Peter Postlethwaite. Potser el seu nom no us sonarà tant com el d’altres actors més coneguts, però quan pensem en les pel·lícules en què ha actuat, de seguida sabrem de qui parlem. Com diem en anglès, Postlethwaite era un “actors’ actor” , o sigui, un actor apreciat sobretot pel mateix gremi d’actors, que són els més indicats per avaluar la seva feina.

Postlethwaite va nèixer a Anglaterra a l’any 1946, i va morir el 2 de gener del 2011, amb només 64 anys. Va treballar molt al teatre i a la televisió britànica, i en pel·lícules com Els Sospitosos Habituals, En El Nom Del Pare, Tocant El Vent, Romeo + Juliet, Parc Jurassic/Un món perdut, i Amistat.
El millor homenatge són les paraules clares del director Steven Spielberg, “Pete és el millor actor del món”.

Aquí tenim el clip amb el discurs emocionant de la pel·lícula Brassed Off (Tocant el vent). La banda de música de la mina de carbó del seu poble acaba de guanyar el concurs més important de bandes, un premi pel qual sempre han treballat. Però rebutgen el premi ja que s’han adonat que hi ha coses més importants, com ara les persones, les quals estan quasi bé totes afectats pels tancaments imparables per part del govern. Per mirar, gaudir, i pensar ... una escena brutal. Agafeu els mocadors ...