06 d’agost 2010

TCM Clásico recorda John Huston

Qui diu que a l'agost mai passa res? L'agost va nàixer i va morir John Huston (5 d'agost del 1906- 28 d'agost del 1987), un dels directors més grans de la història de Hollywood. A més de destacar en els seus inicis com a guionista, va tenir un debut brillant amb "El Halcón Maltés". Al llarg de 50 anys de carrera, va ser el responsable de pel·lícules com "Moby Dick", "El tesoro de Sierra Madre" -va guanyar l'Oscar a millor director i millor guió adaptat-, "Vidas rebeldes", "Fat City", "El hombre que pudo reinar" o "El honor de los Prizzi", per dir només unes quantes. Fill i pare d'actors, Walter Huston i Angelica Huston, va contribuir al descobriment d'estrelles com Humphrey Bogart i Marilyn Monroe. Per això, aquest mes d'agost, el canal de pagament TCM Clásico dedica un especial a la seua figura, tot reservant els dissabtes a una programació en què sobresurten pel·lícules imprescindibles com "Cayo Largo", "La jungla del asfalto" o "La noche de la iguana". A més, TCM Clásico emet el documental de producció pròpia "Dioses y Monstruos: John Huston", i la pel·lícula "Cazador blanco, corazón negro", dirigida i protagonitzada per Clint Eastwood, i que en realitat recorda el rodatge de "La reina de África" a càrrec del mateix Huston.




Les pel·lícules i les peces especials del cicle són les següents:

Dia 7 a les 21:30h. Dioses y Monstruos: John Huston
Dia 7 a les 21:45h. Reflejos en un ojo dorado
Dia 14 a les 21:30h. Cayo Largo
Dia 14 a les 23:10h. Dioses y Monstruos: John Huston
Dia 14 a les 23:25h. Fat City, ciudad dorada
Dia 21 a les 21:30h. En el rodaje de "La noche de la Iguana"
Dia 21 a les 21:45h. La película de mi vida: La noche de la iguana
Dia 21 a les 21:50h. La noche de la iguana
Dia 21 a les 23:50h. Dioses y Monstruos: John Huston
Dia 28 a les 21:30h. Dioses y Monstruos: John Huston
Dia 28 a les 21:45h. La jungla de asfalto
Dia 28 a les 23:35h. Cazador blanco, corazón negro

2 comentaris:

Josep ha dit...

Un mestre entre els mestres! L'única pel·lícula que em va deixar bastant indiferent va ser La burla del diablo (no sé si per la pobra imatge del dvd, una de les deplorables produccions perpetrades per Suevia Films) Salut!

Gustau Moreno ha dit...

Sí, el DVD era dolent, però la pel·lícula també és totalment fallida. Diuen que va tenir molts de problemes. Vaig fer la crítica en aquest mateix bloc fa uns mesos (si cliques a la categoria "John Huston" la trobaràs fàcilment. Com dic al final de la ressenya, hauria pogut ser una gran pel·lícula sobre intrigues i mentides, si el director s'hagués pres aquesta comèdia més seriosament.